Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τα μωρά ...εκπολιτίζουν τον άνδρα!

μπαμπάς και μωρό Θα χαρακτηρίζατε τον άντρα της ζωής σας λιγάκι οξύθυμο, λιγάκι νευρικό, λιγάκι ...απολίτιστο; Μη χάνετε την ψυχραιμία σας, δε φταίει αυτός αλλά η τεστοστερόνη. Όπως τονίζουν όμως Αμερικανοί επιστήμονες, η λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη από ένα μωρό. Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Επιστήμης Charles Drew στο Λος Άντζελες, το Χάρβαντ και το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, η πατρότητα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης και κάνει τους άντρες πιο ήπιους και πιο ...πολιτισμένους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει, γιατί από τη φύση τους ο άνθρωπος, αλλά και τα ζώα, γίνονται λιγότερο επιθετικοί όταν βρίσκονται κοντά σε ένα βρέφος. Πόσο μάλλον όταν είναι το δικό τους.
Τα μωρά μειώνουν την τεστοστερόνη
Οι ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα της τεστοστερόνης παίρνοντας ως δείγμα 126 άνδρες ηλικίας 21 ετών 38 ετών, όλοι με χώρα καταγωγής την Κίνα. Οι 66 ήταν ανύπανδροι, οι 30 παντρεμένοι χωρίς παιδιά και οι υπόλοιποι 30 παντρεμένοι με παιδιά. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση: Proceedings of the Royal Society.
Οι επιστήμονες τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, ενώ κάθε πρωί και απόγευμα έπαιρναν δείγμα από το σάλιο τους. Η έρευνα έδειξε, πως οι ελεύθεροι είχαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από όλους. Ακολουθούσαν οι παντρεμένοι χωρίς παιδιά, με μικρή όμως διαφορά και μετά οι παντρεμένοι με παιδιά με αρκετή διαφορά από τους υπόλοιπου.
Η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τον Δρ. Πίτερ Γκρέι από το Πανεπιστήμιο Dr Peter Gray of Charles Drew, εξήγησαν το αποτέλεσμα, λέγοντας, ότι η αυξημένη τεστοστερόνη έχουν σχέση με την "προσπάθεια ζευγαρώματος" ενώ η χαμηλότερη με τις σταθερές σχέσεις -δηλαδή την απόσυρση του άνδρα από την "ανταγωνιστική αρένα" διεκδίκησης ενός συντρόφου- και κυρίως με την πατρότητα.

Η φύση δε θέλει υψηλή τεστοστερόνη και μωρά μαζί

Από την πλευρά του ο Δρ. Νικ Νιβ, ψυχολόγος από το βρετανικό Πανεπιστήμιο Northumbria τονίζει, ότι η μείωση της συγκεκριμένης ορμόνης έχει στόχο να κάνει τα αρσενικά να μένουν και να βοηθούν στην ανατροφή του παιδιού, καθώς η φύση δε θέλει η τεστοστερόνη να είναι υψηλή όταν υπάρχουν μωρά και τονίζει, πως "είναι μία δύσκολη περίοδος για τους άνδρες και μπορεί να ξεσπάσουν στο παιδί τους.

Είναι ο τρόπος της φύσης να κάνει τους άνδρες πιο πολιτισμένους, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα". Μάλιστα, επισημαίνει, πως η αλλαγή του επιπέδου τεστοστερόνης και κατ' επέκταση της συμπεριφοράς, δε συμβαίνει μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα.
Τέλος, τονίζει, ότι πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις, γιατί τα επίπεδα τεστοστερόνης έχουν σχέση τόσο με την ηλικία -όσο μεγαλώνει ένας άνδρας τόσο μειώνεται η ορμόνη- όσο και με κοινωνικούς παράγοντες, που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας.
 http://www.mammyland.com
Διαβάστε περισσότερα »

Tο μητρικό χάδι ρυθμίζει βασικές ορμόνες

Tο μητρικό χάδι ρυθμίζει βασικές ορμόνεςH στέρηση του μητρικού χαδιού και της ζεστής αγκαλιάς στην πρώτη βρεφική ηλικία επιφέρει σημαντικές μεταβολές στη δομή του εγκεφάλου, τέτοιες ώστε το παιδί να εξελιχθεί σε αγχώδη ενήλικα, ανίκανο να δημιουργήσει θερμές και ειλικρινείς σχέσεις με το περιβάλλον του. H αγάπη και η τρυφερότητα από τους γονείς ή όσους απλώς φροντίζουν το νεογνό έχουν ζωτική σημασία στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών συνάψεων που ελέγχουν το άγχος, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επαφή με το κοινωνικό περιβάλλον.
O Σεθ Πόλακ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Oυινσκόνσιν και οι συνεργάτες του κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, συγκρίνοντας τη συμπεριφορά παιδιών που μεγάλωναν με τους βιολογικούς τους γονείς στις HΠA και συνομηλίκων τους από τα ορφανοτροφεία στη Pωσία και στη Pουμανία, που είχαν υιοθετήθεί από Aμερικανούς.
«Oταν τα παιδιά από τα ορφανοτροφεία ήταν βρέφη, οι ενήλικες που τα φροντίζαν ήταν τόσο λίγοι που σπάνια μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους», εξηγεί ο δρ Πόλακ στην έρευνα που δημοσιεύεται στο Proceedings of the National Academy of Sciences. Tα τριάντα εννιά παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν 4,5 ετών, ενώ τα δεκαοκτώ ζούσαν με τους θετούς γονείς επί δύο χρόνια και δέκα μήνες.
Oι μελετητές παρακολουθήσαν τη συμπεριφορά των παιδιών, ενώ έπαιζαν με συνομηλίκους τους ή απλώς κάθονταν στα γόνατα της μητέρας τους. Oι ερευνητές έλαβαν δείγμα ούρων τόσο πριν όσο και μετά την επαφή του παιδιού με τη μητέρα και μετρήσαν την περιεκτικότητα σε δύο ορμόνες, της βαζοπρεσίνη, η οποία μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τα γνωστά μας πρόσωπα και να ζούμε σε κοινωνικές ομάδες και την οξυτοκίνη, η οποία μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια και προστασία και περιορίζει τα επίπεδα του άγχους.
Tα παιδιά από τα ορφανοτροφεία, όπως αποδείχθηκε, είχαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις βαζοπρεσίνης, και αντιθέτως με αυτά που μεγαλώναν με τους βιολογικούς τους γονείς, τα επίπεδα της οξυτοκίνης δεν αυξάνονταν με τα χάδια και τη μητρική αγκαλιά.
Aναπάντητο ερώτημα
«Eίναι εκπληκτικό ότι παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που τα ορφανά παιδιά πέρασαν δίπλα στους θετούς τους γονείς η έλλειψη στις ορμόνες της στοργής παραμένει», επισημαίνει η Tέρι Mόφιτ ψυχίατρος στο King’s College του Λονδίνου. «Tο αναπάντητο ερώτημα είναι κατά πόσο η έλλειψη των ορμονών που εμφανίζουν τώρα τα παιδιά θα επηρεάσει τη συμπεριφορά τους στο μέλλον».
Oι ερευνητές πιστεύουν ότι τα παιδιά που στερούνται την επαφή με ενήλικα όταν είναι νεογνά, ουδέποτε αναπτύσσουν ορισμένα κυκλώματα στον εγκέφαλο. «Πιστεύαμε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ολοκληρωμένος κατά τη γέννηση του μωρού. Σήμερα όμως βλέπουμε ότι η κοινωνική εμπειρία επιτρέπει την πλήρη ανάπτυξη του και ενισχύει τους υποδοχείς των προαναφερθέντων ορμονών», κατέληξε ο δρ Πόλακ.
ΠΗΓΗ: The Guardian
Διαβάστε περισσότερα »

Οι σχέσεις με το σύντροφό σας μετά τον τοκετό

Οι σχέσεις με το σύντροφό σας μετά τον τοκετόTο άρθρο μας έστειλε: Το μέλος του Mammyland Τεκτονίδου Κυριακή
Για ορισμένες καινούργιες μητέρες, η ενεργή ερωτική ζωή ίσως μοιάζει με κάτι φοβερά μακρινό. Λόγω των απαιτήσεων που δημιουργούνται με τη φροντίδα του νέου μέλους της οικογένειας, των διαδοχικών άγρυπνων νυχτών και της ταλαιπωρίας που υφίσταται το σώμα εξαιτίας ενός απαιτητικού τοκετού, το ενδιαφέρον για τις ερωτικές σχέσεις ίσως εξασθενήσει για κάποιο διάστημα.
Παρόλο που το σεξ ίσως δε θεωρείται άμεση προτεραιότητα για κάθε ζευγάρι, το να ξαναρχίσετε τις ερωτικές σχέσεις λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό είναι αρκετά υγιές φαινόμενο. Θα σας βοηθήσει πολύ αν ξέρετε τι να περιμένετε όταν αρχίσετε να εκφράζετε και πάλι ερωτικά αίσθημα.
Είναι φυσικό οι καινούριες μητέρες να νιώθουν φοβερή ολοκλήρωση και επαφή από το δεσμό που αναπτύσσουν με το μωρό τους και έτσι, οι ερωτικές σχέσεις με το σύντροφό τους ίσως περάσουν σε δεύτερη μοίρα για κάποιο διάστημα. Οι καινούριοι μπαμπάδες είναι πιθανόν να βλέπουν τις συντρόφους τους σαν τροφούς του βρέφους και όχι σαν «θεές του έρωτα».
Επίσης, αν παρακολούθησαν τον τοκετό, το γεγονός αυτό ίσως επηρέασε τα ερωτικά τους αισθήματα, ιδιαίτερα αν ο τοκετός ήταν δύσκολος. Είναι πολύ καλό να μπορείτε να συζητάτε μεταξύ σας για τα καινούργια συναισθήματα που πιθανόν νιώθετε.
Το σώμα σας υπόκειται σε αρκετές αλλαγές τις εβδομάδες που ακολουθούν μετά τον τοκετό. Αν είχατε κολπικό τοκετό, ίσως περάσουν τέσσερις με έξι εβδομάδες προτού επουλωθεί πλήρως η επισειοτομή ή η αιδοιϊκή σχισμή. Η καισαρική τομή ίσως σας κάνει να νιώθετε δυσάρεστα όταν δέχεστε οποιαδήποτε πίεση στην κοιλιά για το ίδιο περίπου διάστημα. Οι ορμονικές διακυμάνσεις που ακολουθούν μετά τον τοκετό περιλαμβάνουν τη μείωση της οιστρογόνου ορμόνης, φαινόμενο που ίσως έχει πολύμηνη διάρκεια.
Με χαμηλότερα τα επίπεδα της οιστρογόνου ορμόνης, τα τοιχώματα του κόλπου γίνονται λεπτά και στεγνά. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να γεννήσατε ένα μωρό τεσσάρων κιλών, το κολπικό άνοιγμα ίσως μοιάζει πολύ μικρό και ευαίσθητο για κάποιο διάστημα. Αφιερώστε αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά της ερωτικής πράξης ώστε να δημιουργηθεί φυσική έκκριση υγρών ή χρησιμοποιήστε μια ειδική λιπαντική ουσία για τον κόλπο.
Εάν ο κόλπος παραμένει αρκετά στεγνός και ευαίσθητος, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει κάποια κολπική κρέμα με οιστρογόνο προκειμένου να περιοριστεί η ευαισθησία. Ο γιατρός σας θα πρέπει επίσης να ελέγξει αν ο κόλπος σας είναι υγιής μετά τον τοκετό.
Μετά από πολλές εβδομάδες ύπνου με συνεχείς διακοπές, ίσως αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένη για να έχετε ερωτικές σχέσεις. Κάνετε και οι δυο σας κάποια αργά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Καλύτερα να μην έχετε δεδομένες προσδοκίες για το πώς πρέπει να είναι η ερωτική πράξη. Το αγκάλιασμα και τα χάδια μπορεί να είναι αρκετά ικανοποιητικά σε πρώτη φάση. Το πιο σημαντικό είναι να έχετε ανοιχτή επικοινωνία εσείς και ο σύντροφός σας και να προσπαθείτε να προσφέρετε ο ένας στον άλλο όσο μεγαλύτερη στήριξη μπορείτε.
Τελικά, τα επίπεδα των ορμονών σας θα αυξηθούν οπότε το σώμα σας θα παράγει περισσότερη λίπανση και εσείς θα αισθανθείτε πιο άνετα. Αυτή περίπου την περίοδο, το ερωτικό ενδιαφέρον ενδέχεται να αυξηθεί.
Εάν το μωρό σας αρχίσει να κοιμάται με πιο σταθερό ωράριο, θα ανακτήσετε κι εσείς κάποια ενέργεια ώστε να επιδοθείτε σε ερωτικές περιπτύξεις. Βέβαια, το να βρείτε λίγο χρόνο χωρίς διακοπές και με αρκετή ησυχία είναι μια άλλη ιστορία…
ΠΗΓΗ: Dr. Laura Stachel Μαιευτήρας – Γυναικολόγος 
http://www.mammyland.com
Διαβάστε περισσότερα »

Η πατρότητα «μαλακώνει» τους άνδρες

Η φύση ακόμη μία φορά εκπλήσσει με την σοφία της. Νέα μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες μειώνονται όταν γίνονται πατέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο παρορμητικοί και περισσότερο συναισθηματικοί και στοργικοί δηλαδή πιο κατάλληλοι να αναλάβουν τον ρόλο του πατέρα! Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν των ΗΠΑ:
Ως γνωστόν, τα υψηλά επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης ενισχύουν τις σεξουαλικές ορμές των ανδρών, τις παρορμητικές συμπεριφορές αλλά και την ανάγκη για κοινωνική επιβολή..Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να θεωρούνται κατάλληλοι για την προσέλκυση του αντίθετου φύλου, ωστόσο θεωρούνται ακατάλληλοι για το μεγάλωμα ενός παιδιού όπου η συνεργασία και των δύο γονιών είναι απαραίτητη.
«Η μελέτη μας δείχνει ότι οι πατέρες είναι βιολογικά ρυθμισμένοι ώστε να συμμετέχουν στο μεγάλωμα των απογόνων τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ερευνητής Κρίστοφερ Κουζάγουα.
Εσείς έχετε παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στην συμπεριφορά του συζύγου σας μετά την απόκτηση ενός παιδιού; Έγινε πιο στοργικός και περιποιητικός;
Κι αν ναι πιστεύετε ότι αυτό οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ή ότι η απόκτηση ενός παιδιού και η εμπειρία της φροντίδας ενός μωρού είναι τόσο συγκλονιστική που ούτως ή άλλως η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η ίδια μας η προσωπικότητα αλλάζουν;
Διαβάστε περισσότερα »

Ανεπιθύμητοι οι οροθετικοί και τα αγέννητα παιδιά τους (!) στα ελληνικά νοσοκομεία

Είναι τόσο πολλά τα στραβά και οι ελλείψεις στο τομέα της υγείας στην χώρα μας, και τόσο χαμηλά ο δείκτης εμπιστοσύνης του κοινού απέναντι στην δημόσια περίθαλψη που πλέον τίποτε δεν μας προκαλεί εντύπωση. Ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Η Οδύσσεια μιας οροθετικής και ενός νεογέννητου» έρχεται να περιγράψει την άθλια κατάσταση και σε αυτό τον τομέα στο Ελλαδιστάν του 2011:
Στη χώρα μας οι οροθετικοί δεν είναι αποδεκτοί και το ίδιο και τα αγέννητα παιδιά τους, αναφέρει στην «Ε» η διευθύντρια του Κέντρου Ζωής -για την υποστήριξη όσων ζουν με HIV/AIDS- Ελενα Γιαμμά. «Προ μηνός μία οροθετική έγκυος -περιγράφει ο αποσπασμένος ιατρός μαιευτήρας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Παππάς- έφτασε στο "Αττικόν" νοσοκομείο με πόνους γέννας. Εκεί περίμενε χωρίς να της χορηγηθεί η αντιρετροϊκή αγωγή, από τη στιγμή που αναμενόταν να γεννήσει.
Το σχέδιο ήταν να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Ωρες αργότερα η γυναίκα έφτασε στο μαιευτήριο "Ελενα Βενιζέλου" όπου λειτουργεί άτυπα μονάδα κύησης για τις γυναίκες με ειδικές λοιμώξεις. Την παρέλαβα αμέσως και μέχρι να τη μεταφέρω στην αίθουσα τοκετού είχε γεννήσει φυσιολογικά»!
Στη χώρα μας «πολλοί γιατροί αρνούνται την φροντίδα στους οροθετικούς», λέει η Ελενα Γιαμμά.
Αν ..θέλετε να ανεβάσετε την πίεσή σας μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο-καταγγελία.
Εμείς με αφορμή την επιτυχημένη περσινή σειρά του MEGA το Νησί, προτείνουμε στο Υπουργείο Υγείας να ξανανοίξει την Σπιναλόγκα και να μαζέψει εκεί όλους τους Έλληνες οροθετικούς. Αφού εδώ και τόσα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις υποδομές για τη νοσηλεία, περίθαλψη και τις υγιειονομικές ανάγκες ανθρώπων με ειδικές λοιμώξεις, ας τους πετάξουμε, σε ένα ξερονήσι να ησυχάσουμε.
Τουλάχιστον να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε μία πολιτισμένη χώρα..
Διαβάστε περισσότερα »

Ολοένα και περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα

μονογονεϊκή οικογένειαΟ αριθμός των μονογονεϊκών οικογενειών αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας το ποσοστό των οικογενειών με παιδιά που είναι μονογονεϊκές ανέρχεται πλέον σε 21.9% ! Δηλαδή 1 στις 5 οικογένειες στην χώρα μας είναι μονογονεϊκή και τα παιδιά μεγαλώνουν (συνήθως) είτε μόνο με την μητέρα τους είτε (πιο σπάνια) μόνο με τον πατέρα τους.
Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους βοηθάει το κράτος τις μονογονεϊκές οικογένειες (παροχές, περίθαλψη κλπ), ενώ παράλληλα παρουσιάζει και συμβουλές της ψυχολόγου-οικογενειακής θεραπεύτριας, Σοφίας Σβορώνου, προς τους γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους:
«...το ότι δεν μπορείτε να είστε πια ζευγάρι δε σημαίνει ότι παύει να είναι ο καθένας γονιός. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να ξέρουν ότι ο άλλος γονιός τους είναι παρών στη ζωή τους πρακτικά και συναισθηματικά, αν υπάρχει η δυνατότητα».
Ακόμη συμβουλεύει ότι ο μονογονέας δεν πρέπει να διστάζει να ζητήσει βοήθεια από φίλους και την ευρύτερη οικογένεια. «Τα παιδιά θέλουν να αισθάνονται ότι είναι μέλη κι έχουν τη στήριξη της ευρύτερης οικογένειας», τονίζει και προσθέτει: «Αφήστε ένα απόγευμα τα παιδιά στους παππούδες και βγείτε μία βόλτα. Κι εσείς θα ξεσκάσετε και τα παιδιά θα αισθάνονται ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αγαπούν γύρω τους, από τους οποίους παίρνουν πράγματα. Ή δώστε τα παιδιά σε μία φίλη για να παίξουν με τα δικά της και μία άλλη μέρα θα είναι η σειρά σας».
Αν βρίσκεστε στον δύσκολο ρόλο του μοναδικού γονιού στην οικογένεια διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο, δίνει μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Διαβάστε περισσότερα »

Όχι στους τηλεθεατές από κούνια


μικρό παιδί και τηλεόρασηΟ μύθος ότι η παρακολούθηση παιδικών βίντεο από βρέφη έχει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, μετατρέποντας τους σε μικρούς Αϊνστάιν καταρρίπτεται. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, όχι μόνο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα υπάρχουν και αρνητικές συνέπειες στην μετέπειτα ανάπτυξη τους, όπως επιβράδυνση της εξέλιξης του λεξιλογίου. 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν οι ερευνητές Φρέντερικ Ζίμερμαν και ο ελληνικής καταγωγής παιδίατρος Δημήτρης Χριστάκης, του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, για κάθε ώρα που ένα βρέφος ηλικίας 8-16 μηνών περνά στην τηλεόραση, παρακολουθώντας διάφορα παιδικά βίντεο, αντιλαμβάνεται κατά μέσο όρο από έξι ως οκτώ λέξεις λιγότερες σε σχέση με ένα βρέφος που δεν παρακολουθεί καθόλου τηλεόραση.
"Όσο περισσότερα βίντεο βλέπουν τα βρέφη τόσο λιγότερες λέξεις γνωρίζουν" σημειώνει ο Δρ Δ. Χριστάκης τονίζοντας ότι οι γλωσσικές ικανότητες αυτών των μωρών είναι κατά 10% μειωμένες σε σχέση με τις ικανότητες των βρεφών που δεν παρακολούθησαν ποτέ τέτοια βίντεο
Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Δρ. Χριστάκης και οι συνεργάτες του, διαπιστώθηκε ότι στις ΗΠΑ τα βρέφη μέχρι τριών μηνών, είναι τηλεθεατές τέτοιων βίντεο σε ποσοστό 40%.
Μέχρι την ηλικία των δυο ετών, σχεδόν το 90% των παιδιών περνούν 2-3 ώρες την ημέρα μπροστά από την τηλεόραση.
Σύμφωνα με τρεις έρευνες η παρακολούθηση της τηλεόρασης, ακόμα και εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως η σειρά Sesame Street καθυστερεί σημαντικά την ανάπτυξη της γλώσσας.
Η διαδικασία εκμάθησης στα μωρά, επιτυγχάνεται μέσα από την αλληλεπίδραση με ένα άλλο άτομο, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Η αλληλεπίδραση αυτή δεν επιτυγχάνεται μέσα από την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων ή βίντεο, όπου εκεί τα μωρά, λειτουργούν μόνο ως παθητικοί δέκτες.
 http://www.mammyland.com
Διαβάστε περισσότερα »

Μητέρα κυοφόρησε ...«λάθος παιδί» από εξωσωματική !

εξωσωματική γονιμοποίησηΚι όμως συνέβη και αυτό: κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης εμφύτευσε σε μητέρα λάθος έμβρυο !! Οι γονείς προσπαθούσαν χρόνια να αποκτήσουν παιδί χωρίς όμως επιτυχία, και για αυτό τον λόγο κατέφυγαν στη λύση της εξωσωματικής. Πράγματι η θεραπεία βοήθησε την μητέρα να μείνει τελικά έγκυος. Φανταστείτε όμως την έκπληξη των γονιών όταν στο μαιευτήριο είδαν ότι το παιδί τους ήταν μαύρο, ενώ αυτοί και οι δύο λευκοί.
 Ποια ήταν η συνέχεια; ; Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ethnosnews.gr:
Για να πιστοποιήσουν ότι το παιδί δεν ήταν δικό τους υποβλήθηκαν σε ένα τεστ DNA Πατρότητας το οποίο επιβεβαίωσε το προφανές. Το παιδί που είχε γεννηθεί δεν ήταν δικό τους και προερχόταν από ωάριο και σπερματοζωάριο ενός άλλου ζευγαριού. Παρόλα αυτά, οι νέοι γονείς έχοντας προσπαθήσει πολύ για την απόκτησή του, αποφάσισαν να κρατήσουν και να μεγαλώσουν το παιδί που περίμεναν τόσα χρόνια…
Παρά το αρχικό σοκ που υπέστησαν οι δύο γονείς, τους αξίζουν συγχαρητήρια που αποφάσισαν να μεγαλώσουν το μωράκι τους, ακόμη και αν έμαθαν με τόσο σκληρό τρόπο ότι δεν είναι αυτοί οι βιολογικοί του γονείς. Είναι βέβαιο ότι θα το αγαπήσουν ακριβώς το ίδιο!
Διαβάστε περισσότερα »

Οι χειρονομίες και η γλώσσα πάνε χέρι-χέρι

Οι χειρονομίες και η γλώσσα πάνε χέρι-χέρι
μωράκιΟι χειρονομίες και η γλώσσα πάνε «χέρι-χέρι», βάσει νέας έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι τα μωρά με περισσότερα ερεθίσματα από το οικογενειακό τους περιβάλλον, αποκτούν πλουσιότερο λεξιλόγιο όταν αργότερα πια αρχίζουν το σχολείο.

Η έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο, υπό την ψυχολόγο Μέρεντιθ Ρόουβ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science και ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, δείχνει ότι τα μωρά που έχουν πλουσιότερους και πιο μορφωμένους γονείς, τείνουν να χειρονομούν περισσότερο και αυτό ίσως εξηγεί γιατί μερικά παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος τα καταφέρνουν λιγότερο καλά στο σχολείο. 
«Όταν τα παιδιά πάνε σχολείο για πρώτη φορά, ήδη υπάρχει ένα μεγάλο κοινωνικοοικονομικό χάσμα στο λεξιλόγιό τους», σύμφωνα με την αμερικανή ερευνήτρια, και το χάσμα αυτό εξηγείται σε ένα βαθμό από τις χειρονομίες. Ο πλούτος του λεξιλογίου θεωρείται παράγων-κλειδί για τη μελλοντική επίδοση στο σχολείο. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι πιο ευκατάστατοι γονείς τείνουν να μιλάνε στα παιδιά τους περισσότερο από ό,τι οι φτωχότεροι, πράγμα που βοηθά στην ανάπτυξή τους.
Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, η βιντεοσκόπηση μιας ομάδας παιδιών από διάφορα κοινωνικοοικονομικά στρώματα έδειξε ότι τα παιδιά ηλικίας 14 μηνών διέφεραν αισθητά στον αριθμό των χειρονομιών και τα μηνύματα που μετέφεραν μέσα από αυτές, ανάλογα με το οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους, οι οποίοι επίσης διέφεραν (οι πιο πλούσιοι και πιο μορφωμένοι έκαναν περισσότερες χειρονομίες, κάτι που ακολούθησαν και τα παιδιά τους).
Έτσι, οι ψυχολόγοι ενθαρρύνουν τους γονείς να κάνουν χειρονομίες οι ίδιοι, μιλώντας ταυτόχρονα, καθώς επίσης να ανταποκρίνονται στις χειρονομίες του μωρού τους.
Η ειρωνεία είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι παλιότερα οι ανώτερες τάξεις μεγάλωναν τα μωρά τους θεωρώντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν καθόλου τα χέρια τους, όταν μιλάνε, γιατί αυτή η συμπεριφορά ταιριάζει μόνο στις «κατώτερες» τάξεις!
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα »

Βάλτε λόγια

Παιχνίδια
Θέμα οπτικής γωνίας

Μην αγνοείτε τις διαφημίσεις και την επιρροή τους πάνω στα παιδιά.

Χρησιμοποιείστε τις διαφημίσεις για να παίξετε ένα καινούργιο παιχνίδι,
το οποίο μπορείτε να ονομάσετε όπως θέλετε
(η Αλήθεια της Διαφήμισης, η μουγκή διαφήμιση, χάσαμε τα λόγια κα)

Κλείστε τη φωνή της τηλεόρασης και ξεκινήστε το παιχνίδι.
Απαιτείται να αλλάζετε τη φωνή σας (...ποικιλοτρόπως).
Αστειευτείτε με τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιούν και τα μεγέθη των προϊόντων που προσπαθούν να σαγηνεύσουν ή και να παραπλανήσουν.

Γελοιοποιήστε τον τρόπο με τον οποίο συνδέουν το προϊόν με έναν τρόπο ζωής, με περιπέτεια, με γελαστούς ανθρώπους, με όμορφα μέρη, με πλούτο.

Εξηγήστε (με κωμική φωνή  συνέχεια) τι σημαίνει η φράση «...και ΔΩΡΟ...»

Τα παιδιά θα ξεκαρδιστούν και κάποια στιγμή θα θελήσουν
να συμμετάσχουν στη διακωμώδηση.
 http://www.paidika.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ροζ σκάνδαλο σε σχολείο στα Ιωάννινα

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει σε ένα σχολείο του νομού Ιωαννίνων από τη σχέση που φημολογείται ότι διατηρούσαν... 50χρονος καθηγητής με τη 17χρονη μαθήτριά του. Οι συμμαθητές της κοπέλας κατήγγειλαν το γεγονός όταν την είδαν να βγαίνει ξημερώματα από το δωμάτιο του καθηγητή, στη διάρκεια της 5νθήμερης εκδρομής τους στην Πράγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής απομακρύνθηκε και μετατέθηκε σε άλλο σχολείο μέχρι να ερευνηθεί το θέμα, ενώ στην τοπική κοινωνία επικρατεί όργιο φημών που μιλούν ακόμη και για εγκυμοσύνη της νεαρής κοπέλας.
epirusblog.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ασυνείδητη μάνα έθαβε τα μωρά της



Ασυνείδητη μάνα έθαβε τα μωρά της

Μία 40χρονη γυναίκα δε δίστασε να θάψει στην αυλή του σπιτιού της τα τρία μωρά της.

Ασυνείδητη μάνα έθαβε τα μωρά της
Οι σοροί των βρεφών εντοπίστηκαν σε  χώρο στάθμευσης, όπου η ίδια ενοικίαζε, ενώ αμέσως παραδέχτηκε πως ήταν η μητέρα, υποστηρίζοντας όμως πως τα βρέφη ήταν θνησιγενή,  όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Γκίεσεν, στη δυτική Γερμανία.

«Θα πρέπει τώρα να διαπιστώσουμε εάν οι απαντήσεις της μητέρας μπορούν να διαψευσθούν», διευκρίνισε  η εκπρόσωποςτης εισαγγελίας Ούτε Ζελμπαχ-Σέλενμπεργκ, η οποία σημείωσε  πως δεν έχει αποκλειστεί  το ενδεχόμενο της τριπλής δολοφονίας.
Η μητέρα δεν προφυλακίσθηκε, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν  στοιχεία που να επιτρέπουν να θεωρηθεί ένοχη για κάποιο έγκλημα.
Πηγή πρόσθεσε πως η ίδια γυναίκα έχει και άλλα παιδιά, δίχως να προσδιορίζει τον αριθμό, ή την ηλικία τους.
Οι δύο πρώτες σοροί που ανακαλύφθηκαν ανήκαν σε αγοράκια, ενώ δεν έχει διαγνωσθεί ακόμη το φύλο του τρίτου αλλά ούτε και η αιτία θανάτου τους.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.
Διαβάστε περισσότερα »

Η σπάνια περίπτωση του «αγοριού-χελώνα»!

Ένα παιδί που ονομάστηκε «αγόρι χελώνα« λόγω του ότι καλύπτει ένα τεράστιο μόλο πίσω του σαν κέλυφος, μπορεί να ζήσει πλέον μια φυσιολογική  ζωή χάρη σε έναν Βρετανό χειρουργό.

Η σπάνια περίπτωση του «αγοριού-χελώνα»!
Ο εξάχρονος Didier Montalvo από την Κολομβία, είχε τη σπάνια εκ γενετής πάθηση μελαγχρωστική σπίλος.
Υπήρχε η πιθανότητα να μετατραπεί αυτή η πάθηση σε κακοήθη όγκο αλλά η μητέρα του Ντιντιέ Luz δεν είχε την χρηματική δυνατότητα για να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη εγχείρηση.
DID2
Μάλιστα, η οικογένεια εξοστρακίστηκε από τους προληπτικούς κατοίκους του χωριού τους, καθώς θεωρούσαν ότι η κατάσταση του Didier κατάσταση οφείλεται σε μία έκλειψη!
Συγκεκριμένα, φοβήθηκαν  ότι ο μικρός είχε επηρεαστεί από τις δυνάμεις του Κακού, γεγονός που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο ή να βαφτιστεί.
DID3
«Θέλω να μεγαλώσω. Αλλά οι τροχοί δεν με αφήνουν», δήλωσε ο εξάχρονος.
Όμως, χάρη στον κορυφαίο πλαστικό χειρουργό Bulstrode Neil, ο οποίος εγχείρησε δωρεάν το παιδί, ο Ντιντιέ μπορεί τώρα να μεγαλώσει απολύτως φυσιολογικά.
DID4
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.
Διαβάστε περισσότερα »

Γονείς-τέρατα άφησαν το παιδί τους να πεθάνει από ασιτία!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ οδήγησε στο θάνατο το παιδί του από ασιτία!

Γονείς-τέρατα άφησαν το παιδί τους να πεθάνει από ασιτία!
Το πτώμα του δεκάχρονου αγοριού που αγνοείτο εδώ και έναν χρόνο, εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη σε μία αγροτική περιοχή στο Ντάλας και το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι το πτώμα ανήκει στον Τζόναθαν Ράμσεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 2011.Οι υποψίες μετά από αστυνομικές έρευνες, στράφηκαν στον πατέρα και τη θετή μητέρα του παιδιού.
Συγκεκομμένα, ο μικρός Τζόναθαν εξαναγκαζόταν από τους γονείς του να τρώει μόνο ψωμί και νερό και πολύ σπάνια λίγο γάλα, ενώ ήταν έγκλειστος στην κρεβατοκάμαρά του τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Με το πέρασμα του χρόνου, ο δεκάχρονος δεν ήταν σε θέση να περπατήσει και αναγκαζόταν να τρέφεται με τα ίδια του τα περιττώματα!
TERATA
Μάλιστα, όταν ο μικρός Τζόναθαν άφησε την τελευταία του πνοή, οι… γονείς του, τον έβαλαν μέσα σε έναν υπνόσακο φορώντας του μάλιστα, όπως παραδέχτηκαν, «την αγαπημένη του μπλούζα» και τον εγκατέλειψαν σε δασική περιοχή.
Οι δύο γονείς βρίσκονται σήμερα στη φυλακή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

12 χρόνια σε ένα video 2μιση λεπτών!


12 χρόνια σε ένα video 2μιση λεπτών!


Οι γονείς πολλές φορές διαπιστώνουν με αναστεναγμό «πώς μεγάλωσαν έτσι τα παιδιά μου…»

Ένας όμως γονιός με καλλιτεχνική φλέβα τράβηξε σε ένα φιλμ την κόρη του απ’ όταν γεννήθηκε μέχρι την ηλικία των 12 ετών που είναι τώρα.

Πρόκειται για τον Frans Hofmeester που κάθε βδομάδα για 12 χρόνια τραβούσε σε βίντεο την πανέμορφη κόρη του Lotte, στην συνέχεια τα μόνταρε και δημιούργησε ένα εκπληκτικό «σπιντάτο» βίντεο που διαρκεί μόλις 2 λεπτά και 45 δεύτερόλεπτα.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Δείτε το βίντεο...http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RtyqS68ViWk

ΠΗΓΗ: Star
Διαβάστε περισσότερα »