Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΜΩΡΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Βραζιλία: Δικέφαλο μωρό γεννήθηκε στην Βραζιλία

Η μητέρα θα έφερνε στον κόσμο δίδυμα, ωστόσο μετά από πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κύησης, γεννήθηκε ένα δικέφαλο μωρό. Τα «δίδυμα» φαίνεται ότι ενώθηκαν σε ένα σώμα, με δυο κεφάλια, δυο εγκεφάλους και δυο σπονδυλικές στήλες, αλλά με μια μόνο καρδιά.

Βραζιλία: Δικέφαλο μωρό γεννήθηκε στην Βραζιλία
Η σπάνια περίπτωση πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα προβλήματος που εμπόδισε ένα από τα δίδυμα να αναπτυχθεί πλήρως κατά τη διάρκεια της κύησης.
Οι γιατροί λένε ότι τα «δίδυμα» δεν είναι δυνατόν να «χωριστούν» αυτή την στιγμή αλλά τα παρακολουθούν για να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάστασή τους, αφού κρίνεται απαραίτητο να γίνουν πολλές τομογραφίες και τεστ ώστε να διαπιστωθεί πόσα όργανα και αγγεία είναι κοινά, προτού αποφασιστεί αν υπάρχει η δυνατότητα να χωριστούν ή όχι.
«Στατιστικά ξέρουμε ότι τα παιδιά που χειρουργούνται και επιβιώνουν είναι τα παιδιά που έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κοινά όργανα…Αυτό που σκεφτόμαστε αυτή την στιγμή είναι να διατηρήσουμε το παιδί σε καλή κατάσταση και να δούμε πως θα εξελιχθεί» δήλωσε η δρ. Νέιλα Ντάχας που παρακολουθεί το «δικέφαλο» βρέφος.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η 25χρονη μητέρα η οποία ζει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, δεν υπεβλήθη σε κανέναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ανακάλυψε την κατάσταση των «διδύμων», λίγα λεπτά πριν τη γεννήσει την Δευτέρα με καισαρική τομή.
 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου