Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Ελληνίδα μάνα είναι... μόνο μία!! Και βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ!

  Ανήκω στους ανθρώπους που μεγάλωσαν χωρίς τη μητέρα τους. Την μάνα μου την Καλυψώ, ποντιακής καταγωγής από την Κερασούντα, την έχασα όταν ήμουν περίπου 5 χρονών.
  Η έλλειψή της, με έκανε να αγαπώ, να εκτιμώ και να θαυμάζω τις μαμάδες, ίσως λίγο περισσότερο από εκείνους που τις θεωρούν δεδομένες!
  Εμπειρία προσωπική λοιπόν, δεν έχω, αλλά παρατηρώντας την αδελφή μου, τη γυναίκα μου, την πεθερά μου, τις φίλες και τις γνωστές που έχουν παιδιά, έχω καταλήξει σε μία σειρά από συμπεράσματα σχετικά με την "μάνα".
 Ή για να ακριβολογώ, την "ελληνίδα μάνα"! Γιατί, σας βεβαιώνω, οι μαμάδες της Ελλάδας, αποτελούν μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή περίπτωση, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται!
Συμπέρασμα 1
Για την ελληνίδα μάνα, το "παιδί" της, είναι πάντα "παιδί", ανεξάρτητα από την ηλικία του! Είτε είναι νεογέννητο, είτε έφηβο, είτε μεσήλικας, ή παππούς και γιαγιά, για εκείνη είναι πάντα "το παιδί" ! Και ως "παιδί" χρειάζεται τη φροντίδα της, γιατί "ποιός ξέρει καλύτερα από τη μανούλα;"
Συμπέρασμα 2
Για την ελληνίδα μάνα, το "παιδί", δεν τρέφεται ποτέ σωστά!
Αλλες φορές τρώει λίγο, άλλες καταναλώνει ανθυγειινές αηδίες, αλλά πάντα είναι "κομμένο" και "χλωμό". Και φυσικά, εκείνη ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό: γιατί δεν τρώει φαγάκι από τα χέρια της μανούλας! Γι αυτό και θα τη δεις με πυρέξ, ταψιά και τάπερ να τρέχει σε σχολεία, πανεπιστήμια, στρατόπεδα και σπίτια, φορτωμένη με καλούδια για "να φάει το  παιδί".
Συμπέρασμα 3
Για την ελληνίδα μάνα, το "παιδί" είναι πάντα φιλάσθενο!
Γι αυτό και φροντίζει να του υπενθυμίζει, σε κάθε ευκαρία "να ντυθεί καλά, γιατί θα κρυώσει"! Εννοείται ότι η συμβουλή αυτή ΔΕΝ επηρεάζεται καθόλου από τις καιρικές συνθήκες! Η μητέρα ξέρει καλύτερα από το θερμόμετρο και την ΕΜΥ, πότε "έχει ψύχρα"!

Συμπέρασμα 4
Η ελληνίδα μάνα, έχει κληρονομικό χάρισμα!
Γι αυτό και προβλέπει πάντα, πότε το "παιδί" θα αρρωστήσει, θα κουραστεί, θα στενοχωρηθεί, θα πληγωθεί. Προφητεύει με μαθηματική ακρίβεια "τι είναι για το καλό και τι για το κακό" του "παιδιού"! Φτάνει δε, στην κορυφωση των προφητειών της όταν "διαβλέπει" ποιός/α είναι καταλληλος/η σύντροφος (συνήθως κανένας/καμμία!). Λατρεμένη της φράση "μόνο την ώρα που θα πεθάνω δεν ξέρω. Σε όλα τ' άλλα πέφτω πάντα μέσα!"
Συμπέρασμα 5
Η ελληνίδα μάνα, θα μπορούσε κάλιστα να πάρει έδρα στην Ιατρική Σχολή!
Κάνει μόνη της διαγνώσεις, δίνει ιατρικές συμβουλές, κατασκευάζει γιατροσόφαι και δυναμωτικά, γιατί απλούστατα ξέρει καλύτερα από το γιατρό, τον οργανισμό του παιδιού της!
Συμπέρασμα 6
Η ελληνίδα μάνα ανησυχεί για το "παιδί"! Συνεχώς και για τα πάντα!
Ανησυχεί γιατί έχει λόγο, αλλά -συνήθως!- και χωρίς λόγο! Ανησυχεί για ο,τιδήποτε ξεφεύγει από τον έλεγχό της! Ακόμη και το γεγονός ότι η γη γυρίζει, χωρίς να την ρωτήσει, της δημιουργεί ένα άγχος: κι αν περιστραφεί απότομα και το παιδί χτυπήσει;

Συμπέρασμα 7
Η ελληνίδα μάνα, κάνει με τεράστια επιτυχία τη "χαζή"!
Καταλαβαίνει τα πάντα, πριν καν τα σκεφτεί το "παιδί"! Ξέρει πότε της λέει ψέματα, ξέρει πότε έχει κάνει μαλ..., ξέρει τι συμβαίνει στο μυαλό και την  ψυχή του! Αλλά σιωπά! Ξέρει να κάνει τη "χαζή", με υποκριτικό ταλέντο που θα το ζήλευε και η Μέριλ Στριπ, αφήνοντας το "παιδί" να πιστεύει ότι την ξεγέλασε!
Συμπέρασμα 8
Η ελληνίδα μάνα φημίζεται για τη δημοκρατικότητά της!
Και το αποδεικνύει εμπράκτως επαναλαμβάνοντας πολλές φορές στο παιδί, τη φράση "κάνε ό,τι νομίζεις εσύ"! Το γεγονός ότι αμέσως μετά προσθέτει "έτσι κι αλλιώς είσαι αγύριστο κεφάλι", ίδιος/α ο πατέρα σου στην ξεροκεφαλιά", "μη μου πεις μετά ότι δεν στο είχα πει", "έμένα δεν μ'ακούει ποτέ κανείς εδώ μέσα", απλώς επιβεβαιώνει την δημοκρατικότητά της!
Δώστε της ένα φιλί από εμένα σήμερα!
  Με όλα αυτά τα χα��ακτηριστικά - και δεκάδες ακόμα-, η ελληνίδα μάνα είναι μία, μοναδική και αξεπέραστη! Όσο κι αν "παραμυθιαζόμαστε" εμείς οι άντρες ότι τάχα μου είμαστε "οι αρχηγοί", ξέρουμε καλά ότι όλο το οικοδόμημα της οικογένειας το στηρίζει εκείνη! Στα εύκολα, μα κυρίως στα δύσκολα!
  Αν έπρεπε να βρω μία λέξη για τη μάνα, θα έλεγα "αναντικατάστατη"! Ακόμη και η πιο παράξενη, η πιο δύστροπη, η πιο στριφνή... Γι αυτό όσο την έχετε, να την αγαπάτε, να την φροντίζετε και να την σεβόσαστε!
 Και παρά το ότι είμαι αντίθετος με τις "παγκόσμιες ημέρες", αξίζει να κάνω μια εξαίρεση. Η γιορτή της μητέρας, σήμερα, ας γίνει αφορμή να της δώσετε ένα μεγάλο φιλί. Κι αν δεν είσαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους τρυφερότητες, πείτε πως είναι από εμένα: "Ενα φιλί από τον Χαρδαβέλλα, μάνα!".  Δεν θα σας πιστέψει (σιγά που θα την κοροϊδέψετε), αλλά θα το ευχαριστηθεί!
 http://www.pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου