Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΥΦΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ



ΚΡΥΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ
ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ, ΑΓΓΟΥΡΙ, ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ-ΖΑΜΠΟΝ
ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ  ΚΑΙ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ-ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
(ΧΑΡΑΞΤΕ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ)
ΑΛΜΥΡΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ









κρόκοι αυγών 5
σπορέλαιο 5 κ.σ.
γάλα 4 κ.σ.
ζάχαρη 1 κ.γ.
αλάτι 1 πρέζα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ.
μπέικιν πάουντερ 2 γρ.
ασπράδια αυγών 5

στήθος κοτόπουλο βραστό τρίμα 1
μαγιονέζα 6 κ.σ.
κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα 4 κ.σ.
άνηθο
γραβιέρα τριμμένη 100 γρ.
σουσάμι

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατέψτε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός, το σπορέλαιο, τα αυγά και το γάλα. Προσθέστε την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε λίγο ακόμα.
Βάλτε τα ασπράδια στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίξτε το 1/3 από την μαρέγκα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Βάλτε το μείγμα αυτό στην μαρέγκα και συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματοθούν όλα τα υλικά.
Λαδώστε ένα ταψί φούρνου και στρώστε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Βάλτε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα και πασπαλίστε με σουσάμι .
Ψήστε στους 175 C για 12-15 λεπτά και έπειτα αδυναμώστε στους 190 C και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.
Όταν το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και αναποδογυρίστε το σε ένα καινούργιο κομμάτι λαδόχαρτο. Αλείψτε με την μαγιονέζα, βάλτε το κοτόπουλο να πάει παντού και συνεχίστε με τα κρεμμύδια , τον άνηθο και το τυρί. Τυλίξτε το προσεχτικά σε ρολό με την βοήθεια του λαδόχαρτου. Τυλίξτε το ρολό με αλουμινόχαρτο και αφήστε το για λίγη ώρα πρίν το σερβίρετε ώστε να σφίξει.


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

στήθος κοτόπουλο φιλέτο 500 γρ.
χυμό από 2 πορτοκάλια
μέλι 1 κ.σ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
κουρκουμά 1 κ.γ.
πάπρικα 1 κ.γ.
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι

Κόψτε το κοτόπουλο σε κυβάκια και βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ. Περιχύστε με τον χυμό πορτοκάλι, βάλτε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και τον κουρκουμά. Ανακατέψτε πολύ καλά ώστε η μαρινάδα να πάει παντού. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με σουσάμι. Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια και ψήστε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα. Σερβίρετε με πιτούλες και γαρνίρετε με φέτες πορτοκάλι.
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ( Η ΓΕΜΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΕΤΣΑΠ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ)  ΚΑΙ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΤΟ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΖΑΧΑΡΩΤΑ HELLO KITTY








αλεύρι που φουσκώνει 3 κούπες
ζάχαρη 2 κούπες
βούτυρο 1 κούπα
αβγά 4
γάλα 1 κούπα
κακάο 1/2 κούπα
βανίλιες 2
σόδα 1/2 κ.γ.

σιρόπι
νερό 1 κούπα
ζάχαρη 2 κούπες
κακάο 1/2 κούπα

Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι, την σόδα και τις βανίλιες. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος προσθέστε το κακάο. Βουτυρώστε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκ., πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε το κέικ στους 170 c για 1 ώρα. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στην φόρμα και κόψτε το σε μερίδες. Για το σιρόπι , βράστε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά. Όσο είναι ζεστό το σιρόπι, περιχύστε το κέικ να πάει παντού.


ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ  ΓΕΜΙΣΤΕ ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Κ
ΨΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ Η ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΘΑΡΗ .
ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΜΕ ΑΧΝΗ Κ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑΚΙΑ
ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
 http://sintagoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου