Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο «μεταμφιεσμένος» αποκριάτικος μπουφές

Ο «μεταμφιεσμένος» αποκριάτικος μπουφές

Οι μικροί καρναβαλιστές διασκεδάζουν όταν βρεθούν παρέα. Το μυστικό του πετυχημένου αποκριάτικου και όχι μόνο μπουφέ για το παιδικό πάρτι κρύβεται στην ποιότητα και τον εντυπωσιασμό και λιγότερο στην ποσότητα. Φτιάξτε μόνοι σας τα γιορτινά εδέσματα αντί να προσφέρετε στα παιδιά παρασκευάσματα άγνωστης σύστασης και προέλευσης. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν βλέποντας τα κλασικά φαγητά του πάρτι παραλλαγμένα με διάφορα σχήματα.
Σαντουιτσάκια Φατσούλες
Υλικά:
2 πακέτα ψωμάκια για χάμπουργκερ
250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
20 φέτες γαλοπούλα βραστή/ ζαμπόν
20 φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 μαρούλια
για το γαρνίρισμα
2 αγγούρια κομμένα σε φέτες
2 πακέτα ντοματίνια
καρότο
Εκτέλεση:
Παίρνετε το ψωμάκι για χάμπουργκερ και προσεκετικά με το ψαλίδι κουζίνας το κόβετε κατά τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να σχηματίζει δοντάκια το κάτω μέρος όπως δείχνει και η φωτογραφία. Το ψωμάκι της βάσης το αλείφετε με το βούτυρο και από πάνω βάζετε μια φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα, το τυρί και το μαρούλι. Το τελευταίο στάδιο είναι το γαρνίρισμα και και η διακόσμηση
των σάντουιτς. Βάζετε δύο φετούλες αγγουράκι σαν πόδια και στερεώνετε σε δυο οδοντογλυφίδες από ένα ντοματίνι για να φτιάξετε τα μάτια.
Πιτσάκια σε βολ-ο-βαν
Υλικά:
12 μικρά βολ-ο-βαν κατεψυγμένα
12 φέτες σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες
κασέρι κομμένο σε μπαστουνάκια
κέτσαπ
φυλλαράκια μαιντανού
Εκτελεση:
Αφαιρείτε τα βολ-ο-βαν από την συσκευασία και τα αφήνετε να ξεπαγώσουν. Σε κάθε βολ-ο-βαν βάζετε ένα κουταλάκι κέτσαπ. Τυλίγετε κάθε μπαστουνάκι κασεριού μαζί με ένα φυλλαράκι μαιντανό σε μια φέτα σαλάμι αέρος και το μπήγετε στο άνοιγμα κάθε βολ-ο-βαν. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα φυλάτε στο ψυγείο σκεπασμένα με μια διαφανή πλαστική μεμβράνη. Λίγο πριν τα σερβίρετε, βάλτε τα στον φούρνο να ψηθούν στους 200ο για 10 λεπτά.
Xοτ Ντογκς
Υλικά:
12 λουκάνικα Φρανκφούρτης
φύλλο σφολιάτας
μουστάρδα
κέτσαπ
καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
Βράστε τα λουκάνικα. Κόψτε τη σφολιάτα σε μικρές λωρίδες. Μόλις βράσουν τα λουκάνικα, περάστε τα ένα καλαμάκι, αλείψτε τα στη μέση με κέτσαπ ή μουστάρδα και εν συνεχεία τυλίξτε τα με μια λωρίδα σφολιάτα. Βάλτε τα να ψηθούν στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα.
Αυτοκίνητα πατάτες γεμιστές
Υλικά:
12 μεσαίες πατάτες
200 γραμμ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
200 γραμμ. ψιλοκομμένο ζαμπόν σε κυβάκια
λουκανικάκια Φρανκφούρτης
κολοκυθάκια σε φέτες
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τυλίγετε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200°C για μία ώρα και στη συνέχεια τις τρυπάτε με ένα μαχαίρι μυτερό. Αν το μαχαίρι βρει αντίσταση, βάλτε εκ νέου τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε για ακόμα 15-20 λεπτά. Ήρθε η στιγμή να ετοιμάσετε την γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τριμμένο τυρί και τα κυβάκια ζαμπόν, ανακατεύετε καλά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Όταν ψηθούν οι πατάτες και ενώ ακόμα είναι ζεστές με ένα μαχαίρι πρέπει να τις χαράξετε (κατά μήκος και μέχρι την μέση της πατάτας). Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας πιέστε ελαφρά τις πατάτες να ανοίξουν. Τοποθετήστε ένα πιρούνι στο εσωτερικό της πατάτας και λιώστε ελαφρά την σάρκα της χωρίς να την αφαιρέσετε από το εσωτερικό της. Προσθέστε μια δόση από το μείγμα της γέμισης στο εσωτερικό της πατάτας. Η διακόσμηση είναι το στάδιο που πραγματικά θα κλέψει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων. Με εύκολες κινήσεις οι γεμιστές πατάτες θα μεταμορφωθούν σε αυτοκίνητα και καραβάκια.
Τα κολοκυθάκια σε φέτες θα είναι οι ρόδες του αυτοκινήτου, τα λουκανικάκια Φρανκφούρτης θα είναι το φουγάρο του πλοίου ή η εξάτμιση του αυτοκινήτου.
Σουδάκια Κομφετί
Υλικά:
30 σουδάκια μπουκιάς (θα τα προμηθευτείτε από το ζαχαροπλαστείο)
1 κιλό σαντιγύ
πολύχρωμη τρούφα σε βαζάκια
Εκτέλεση:
Ρίξτε την πολύχρωμη τρούφα στη σαντιγύ και ανακατέψτε απαλά να πάει παντού. Βάλτε τη σαντιγύ σε κορνέ και γεμίστε τα σουδάκια τρυπώντας τα από πάνω. Αλείψτε την επιφάνεια των σου με σαντιγύ και ρίξτε από πάνω με τον κορνέ την πολύχρωμη τρούφα. Βάλτε τα σε μια πιατέλα.
Μιλκ Σεικ Μανταρίνι
Υλικά:
1 κούπα χυμό μανταρινιού
2 κούπες παγωμένο γάλα
2 κουταλάκια ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα μανταρινιού
1 κούπα παγωτό βανίλια
4-5 παγάκια
Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά στο μπλέντερ λίγο πριν σερβίρετε. Μοιράστε το μιλκ σεικ σε ποτήρια και σερβίρετε με καλαμάκι.
 http://www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου