Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ "ΘΑΛΑΣΣΑ"





Η Μαργαρίτα έκλεισε τα 4 και έσβησε τα κεράκια της μαζί με την μικρή της αδερφούλα και τους φίλους της.  Φέτος της έφτιαξα μαζί με την νονά της, μια σπιτική τουρτα που ενθουσίασε τα παιδάκια τόσο με  την εμφάνιση όσο και με την γεύση της ! Τα περισσότερα ήθελαν να δοκιμάσουν την "θάλασσα" και αναρωτιόντουσαν αν η "άμμος" τρώγεται!
Χρόνια Πολλά Μαργαριτούλα!

βιτάμ 375 γρ.
άχνη 4 φλ.
γάλα 1/4 κούπας
κακάο 5 κ.σ.
αβγά μικρά 2
μπισκότα πτι μπερ 3 πακέτα
γάλα 1 λίτρο
ερμόλ 1
ζαχαρούχο γάλα 1
αμύγδαλο καβουρδισμένο και κομμένο
τρούφα σοκολάτα

ετοιμη σαντιγύ 300 γρ.
χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλέ
τριμμένο μπισκότο 300 γρ.

Για να φτιάξετε την άσπρη κρέμα, βάλτε το ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 ημέρες πριν, γιατί πρέπει να είναι πολύ παγωμένα όταν θα χτυπηθούν. 
Χτυπήστε στο μίξερ το ερμόλ μόνο του μέχρι να αφρατέψει, βάλτε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε τα καλά όλα μαζί. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για να φτιάξετε την σοκολατένια κρέμα, βάλτε σε μίξερ το βιτάμ, την άχνη, το κακάο, τα αβγά και το γάλα (κρατήστε λίγο από το γάλα για να μουσκέψετε τα μπισκότα).
Ζεσταίνετε λίγο γάλα και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στην πιατέλα ή το πυρέξ σας. Από πάνω βάλτε την μισή σοκολατένια κρέμα και πασπαλίστε με τρούφα ή αμύγδαλα. Κάντε την ίδια διαδικασία με τα μπισκότα και βάλτε την άσπρη κρέμα από πάνω. Καλύψτε με το τελευταίο πακέτο από τα μπισκότα και βάλτε την άλλη μισή σοκολατένια κρέμα, πασπαλίστε με τρούφα ή αμύγδαλα. 
Καλύψτε την μισή τούρτα με το τριμμένο μπισκότο και στην άλλη μίση στρώστε την έτοιμη σαντιγύ την οποία θα ανακατέψετε με λίγες μπλέ σταγόνες .
Διακοσμήστε την τούρτα με καραμελάκια και μικρά παιχνιδάκια.
Tα πλαστικά παιχνιδάκια είναι από το Jumbo (ήταν όλα μαζί συσκευασμένα , έψαξα να βρώ ενα παιχνιδάκι με θέμα την θάλασσα).Οι ομπρελίτσα ειναι χάρτινη και τα ψαράκια στην θάλασσα είναι από γλειφιτζούρι που βρήκα στο Jumbo.
Ένα άλλο θέμα που έχω σκεφτεί, είναι κήπος, με τριμμένα oreo για χώμα και πράσινη σαντιγύ για γρασίδι. Όσο για τα παιχνιδάκια υπάρχουν πολλές επιλογές!
 http://food4peace.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου