Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η στοματική υγιεινή του παιδιού σας

Η στοματική υγιεινή του παιδιού σας

Το στόμα του παιδιού σας

Πριν την Εμφάνιση των Δοντιών

Baby

Τα δόντια του μωρού σας

Αν και μπορεί να φαίνεται πως το νεογέννητο μωρό σας δεν έχει καθόλου δόντια, στην πραγματικότητα κάθε παιδί γεννιέται με δύο πλήρη σύνολα δοντιών που δεν έχουν ανατείλει - τα νεογιλά δόντια και τα μόνιμα δόντια. Τα δόντια βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης κατά τη γέννηση, αλλά δεν θα αργήσουν να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση!
Αν και τα δόντια αναπτύσσονται με διαφορετικό ρυθμό σε κάθε παιδί, συνήθως χρειάζονται περίπου έξι μήνες για να αρχίσουν τα πρώτα δόντια του μωρού να σπρώχνουν την επιφάνεια του ούλου. Μπορεί να προσέξετε σωματικές αλλαγές, όπως πρησμένα ούλα, κόκκινα μάγουλα και αυξημένη σιελόρροια ή αλλαγές στη συμπεριφορά όπως ευερεθιστότητα πριν ακόμη δείτε ένα δόντι να εμφανίζεται. Πρόκειται για φυσιολογικά συμπτώματα της οδοντοφυΐας.
Για μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς να ανακουφίσετε το μωρό από τον πόνο της οδοντοφυΐας, επισκεφθείτε την ενότητα συνήθη προβλήματα.
Nerves

Τα δόντια αποτελούνται από τέσσερα κύρια μέρη

Στο εξωτερικό βρίσκεται μία προστατευτική στιβάδα σμάλτου -η σκληρότερη ουσία στο σώμα. Από κάτω βρίσκεται η οδοντίνη, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του δοντιού. Κάτω από την οδοντίνη, βρίσκεται το κεντρικό μέρος του δοντιού που είναι μαλακό. Αυτό ονομάζεται πολφός και περικλείει όλα τα αιμοφόρα αγγεία και τις νευρικές απολήξεις του δοντιού. Τέλος, η οστεΐνη καλύπτει τις ρίζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου