Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ!

Αβγουλάκια-μανιταράκια
Yλικά:για 12 παιδάκια
  • 12 αβγά σφιχτά βρασμένα
  • 12 ντοματίνια
  • 4 φέτες ψωμί του τόστ
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 τριγωνικά τυράκια για διακόσμηση
Εκτέλεση:
  • Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους.
  • Κόβετε με μικρό, στρόγγυλο κουπ-πατ την κάθε φέτα ψωμιού σε τρεις κύκλους (συνολικά έχετε τώρα 12 κυκλάκια ψωμιού).
  • Τα αλείφετε με μαγιονέζα και πάνω τους τοποθετείτε τα αβγά, αφού κόψετε λίγο τις άκρες τους για να μπορούν να σταθούν. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.
  • Στο πάνω μέρος βάζετε τα μισά ντοματίνια (που παριστάνουν τις "ομπρέλες" των μανιταριών).
  • Βάζετε σε κορνέ τα τυράκια και διακοσμείτε τα ντοματίνια με βουλίτσες τυριού (σαν τις βουλίτσες των μανιταριών).
Μπουτάκια κοτόπουλου πανέ
Υλικά:(για 8 παιδάκια)
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας
  • 1 1/2 φλυτζάνι κορν-φλέικς χοντροτριμμένα
  • αλάτι
  • βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάτε σ'ένα μπώλ τα ασπράδια με το λάδι και τον ντοματοχυμό.
  • Αλατίζετε τα μπουτάκια
  • Τα βουτάτε στο μίγμα των ασπραδιών και μετά στα κορν-φλέικς.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και τα ψήνετε για 20΄ σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου.
Μπορείτε να έχετε και μπωλ με πατατάκια ή ποπ-κορν σε κεντρικά σημεία του σπιτιού, φυσικούς χυμούς σε καράφες ή μιλκ σέικ, πολλά μπαλόνια και μοντέρνα, κεφάτη μουσική! Mην ξεχάσετε να μαζέψετε τα γυάλινα βάζα απ' το σαλόνι και να κάνετε χώρο για τους επίδοξους χορευτές - το καλύτερο είναι να έχετε κήπο, αφού ο καιρός το επιτρέπει ακόμα!-.
Για επιδόρπιο μπορείτε να έχετε φρουτοσαλάτα σε ατομικά μπωλάκια με λίγη σαντιγί ή παγωτά- κουνελάκια ώς εξής:
Πάρτε έτοιμα κυπελάκια γκοφρέτας για παγωτό, παγωτό χύμα της αρεσκείας σας, λίγα φρουί γλασέ, μπισκότα σαβαγιάρ ή λαγκ-ντε-σα (στα σούπερ-μάρκετ). Σερβίρετε μία μπάλα παγωτό σε κάθε κυπελάκι, βάλτε δύο μπισκότα για αυτάκια στο καθένα και δύο κομματάκια φρουί γλασέ για ματάκια.
 http://greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου