Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ντόνατς φούρνου με ζάχαρη και κανέλα

Ντόνατς φούρνου με ζάχαρη και κανέλαΣυστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Βάζουμε στην άκρη το 1 φλ. και ρίχνουμε το υπόλοιπο 1/3 σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  4. Το αφήνουμε να «καθίσει» για 5 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο με το γάλα που αφήσαμε στην άκρη (1 φλιτζάνι).
  6. Προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πλήρως.
  7. Με καθαρά χέρια ή στο μίξερ ζυμώνουμε τη ζύμη στο μπολ μέχρι να ξεκολλήσει από τα πλάγια και να γίνει λεία και γυαλιστερή.
  8. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  9. Αν πάλι μας φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα.
  10. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ που έχουμε ελαφριά βουτυρώσει.
  11. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, όσο δηλαδή χρειάζεται για να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να διπλασιαστεί.
  12. Το «βαράμε» και με έναν ελαφρώς αλευρωμένο πλάστη φτιάχνουμε τη ζύμη σε ένα χοντρό φύλλο.
  13. Χρησιμοποιούμε έναν κόφτη για ντόνατς ή ένα στρογγυλό μπολ για να κόψουμε τα ντόνατς μας στο σχήμα που θέλουμε.
  14. Τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου και με ένα μικρότερο μπολάκι, αν θέλουμε, κάνουμε την τρύπα στη μέση.
  15. Εννοείται, όλα αυτά αν δεν έχουμε τους ειδικούς κόφτες για ντόνατς.
  16. Καλύπτουμε με ένα πανί και αφήνουμε για ακόμη 45 λεπτά.
  17. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε μέχρι τα ντόνατς μας να ροδίσουν.
  18. Αλείφουμε ελαφρά τα ντόνατς όσο είναι ζεστά με λίγο βούτυρο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα που έχουμε ανακατέψει προηγουμένως σε ένα μπολάκι.
  • 1 1/3 φλ. γάλα εβαπορέ (όχι ζαχαρούχο)
  • 1 φακελάκι ξηρά μαγιά
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ζάχαρη
  • Κανέλα
http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου