Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

«Καλοκαιρινά Προγράμματα Βιωματικής Μάθησης και Δημιουργικής Απασχόλησης»



Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ σχεδίασαν για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο ποικίλα προγράμματα βιωματικής μάθησης,στοχευμένης γνωστικής κατάρτισης και αθλητικής δράσης για μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Με τα προγράμματα αυτά κάθε παιδί εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσει, να προβληματιστεί, να αναλύσει, να συγκρίνει, να καταγράψει, να ταξινομήσει, να χρησιμοποιήσει την εγκατεστημένη γνώση για την κατάκτηση νέας, να ανακαλύψει τον απλό κόσμο της φύσης, να αθληθεί, να αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις και να λυτρωθεί από τον ψυχαναγκασμό της ΤV και του διαδικτύου.

Ακόμη για τα παιδιά της σημερινής Γ’ Γυμνασίου θα δοθεί η μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά προγράμματα προετοιμασίας και προπαρασκευής για τις πανελλαδικές εξετάσεις με τη βοήθεια των οποίων θα απαλλαγούν από την κατ’ οίκον βοήθεια (βοήθεια η οποία προκύπτει από την δυσαναλογία μεταξύ όγκου της διδακτέας ύλης και του προσφερόμενου προς διδασκαλία διδακτικού χρόνου).

Τα προγράμματα είναι δυναμικά και ανοιχτά και χαρακτηρίζονται από το μεγάλο εύρος επιλογών. Οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ μελέτησαν την κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να είναι ευέλικτα, ευχάριστα και να αναδεικνύουν τα χαρίσματα κάθε παιδιού.

Σε όλα τα προγράμματα μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από όλη την Αττική. Για την ένταξη κάθε νέου παιδιού στα προγράμματα θα ακολουθηθεί ειδική διαδικασία (γνωριμία με το παιδί, διερεύνηση των γνωστικών του φορτίων, αντίστιξη των προθέσεων του σε σχέση με τη γνωστική του υποδομή).
Τα καλοκαιρινά προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ ευνοούν την ανάπτυξη του ανθρώπινου νου και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητα.

Είναι σχεδιασμένα έτσι που να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για μάθηση, άθληση και πολιτισμό. Είναι σχεδιασμένα πάνω στην άποψη του Πίνδαρου:

«Έργον προ πάντων βιότωφάος» (Η εργασία είναι προ πάντων φως για τη ζωή).

Αυτή η αύξηση του δείκτη ευκαιριών για διάλογο και καλλιέργεια της ανθρώπινης ευφυΐας, λυτρώνει τα παιδιά από την απομόνωσή τους στο χώρο της TV και του διαδικτύου.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα Καλοκαιρινά Προγράμματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ http://geitonas.edu.gr
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου