Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μπισκότα οδοντοφυίας

Περιγραφή

Αυτά τα μπισκότα είναι πολύ σκληρά ώστε να τα δαγκώνουν τα μωρά και να ανακουφίζονται όταν βγάζουν δοντάκια, χωρίς όμως να σπάνε και να υπάρχει φόβος πνιγμού. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Τους περνάμε και ένα κορδονάκι για να τα δένουμε πάνω στο παιδί (όπως την πιπίλα) και να μη τους πέφτουν κάτω, γιατί θα περάσουν ώρες μασουλώντας τα.
Μπισκότα οδοντοφυίας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
  • 3 κ.σ. λάδι
  • παγωμένο νερό

Πως το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρινα γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (προτείνω ή δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι).
  4. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου