Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα

 Ντόνατς γεμιστά με μαρμελάδα

 

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.
  2. Σχηματίζουμε μια μικρή λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το γάλα και τη μαργαρίνη.
  3. Ρίχνουμε το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
  4. Πλάθουμε την ζύμη στο τραπέζι με λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ελαστική.
  5. Ύστερα την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για μισή ώρα.
  6. Όταν φουσκώσει την δουλεύουμε ξανά με τα χέρια και ύστερα την χωρίζουμε σε κομμάτια.
  7. Πλάθουμε ώστε να πάρουν το σχήμα από το κλασικό στρογγυλό ντόνατ.
  8. Αφού δώσουμε σχήμα, βάζουμε 1 κ.τ.γ μαρμελάδα στο κέντο και κλείνουμε με την ζύμη πιέζοντας ελαφρά.
  9. Αφού έχω δώσει το σχήμα που θέλω στο ντόνατ μου, βάζω ένα κομμάτι κουβερτούρα στο κέντρο και κλείνω και πάλι με ζύμη, πιέζοντας ελαφρώς.
  10. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
  11. Προσθέτω μέσα τα ντόνατς κι όταν πάρουν χρώμα, τα αναποδογυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν και από την άλλη.
  12. Τα αφήνουμε μέσα σε μπολ ή πιατέλα με στρώσεις από απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.
  13. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
  • 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/4 κούπας γάλα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 3 κ.τ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 αβγό
Για τη γέμιση
  • μαρμελάδα
Για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη
http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου