Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Χαμπουργκεράκια με σάλτσα μαγιονέζας

Υλικά:(για 8 χάμπουργκερς)
  • 8 ψωμάκια στρογγυλά για χάμπουργκερ
  • 8 ροδέλες ντομάτας
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 κουτ.σούπας μουστάρδα
Για τα μπιφτέκια:
  • 1/2 κιλό κιμά (από γαλοπούλα αν βρείτε, αλλιώς ό,τι προτιμάτε)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μέτρια πατάτα τριμμένη
  • 1/4 φλυτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπωλάκι τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
  • Κόβουμε οριζόντια κάθε ψωμάκι στη μέση (αν ήδη δεν είναι χωρισμένο από τη συσκευασία του) και αλείφουμε το μισό ψωμάκι με λίγο από το μίγμα μαγιονέζας.
  • Τοποθετούμε το μπιφτέκι και από πάνω τη ροδέλα ντομάτας.
  • Κλείνουμε με το "καπάκι" του ψωμιού.
  • Σερβίρουμε ζεστά και αν προκειται για παιδιά, συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, πολύχρωμες πετσετούλες και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.
  •  http://greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου