Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Corn dogs

Corn dogsΣυστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


  1. Λαδώνουμε ένα τηγάνι γκριλ με ραβδώσεις και ψήνουμε για 5 λεπτά τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Τα βάζουμε σ’ ένα πιάτο να κρυώσουν και στη συνέχεια τα περνάμε σε ξυλάκια.
  3. Σ’ ένα πιάτο στρώνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κυλάμε πάνω τα λουκάνικα.
  4. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  5. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  6. Αναμιγνείουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο, το μπέικιν, το πιπέρι, και ¾ κουταλάκι αλάτι.
  7. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
  8. Αδειάζουμε ένα μέρος απ' το μείγμα σ’ ένα ψηλό ποτήρι, βουτάμε μέσα ένα ένα τα ξυλάκια για να ντυθούν με το μείγμα και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με 2 μικρά μπολάκια που το ένα έχει μουστάρδα και το άλλο κέτσαπ.
 Διάρκεια: 45 λεπτά


  • 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • ½ φλιτζάνι και έξτρα 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ή πολέντα
  • 1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής
  • Στην άκρη του κουταλιού πιπέρι καγιέν
  • 2 αυγά
  • 1 ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
 http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου