Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
- Λαδώνουμε ένα τηγάνι γκριλ με ραβδώσεις και ψήνουμε για 5 λεπτά τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα βάζουμε σ’ ένα πιάτο να κρυώσουν και στη συνέχεια τα περνάμε σε ξυλάκια.
- Σ’ ένα πιάτο στρώνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κυλάμε πάνω τα λουκάνικα.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Αναμιγνείουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο, το μπέικιν, το πιπέρι, και ¾ κουταλάκι αλάτι.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
- Αδειάζουμε ένα μέρος απ' το μείγμα σ’ ένα ψηλό ποτήρι, βουτάμε μέσα ένα ένα τα ξυλάκια για να ντυθούν με το μείγμα και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με 2 μικρά μπολάκια που το ένα έχει μουστάρδα και το άλλο κέτσαπ.
- 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- ½ φλιτζάνι και έξτρα 3 κουταλιές αλεύρι
- 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ή πολέντα
- 1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής
- Στην άκρη του κουταλιού πιπέρι καγιέν
- 2 αυγά
- 1 ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου