Αβγουλάκια-μανιταράκια
Yλικά:για 12 παιδάκια
Υλικά:(για 8 παιδάκια)
Για επιδόρπιο μπορείτε να έχετε φρουτοσαλάτα σε ατομικά μπωλάκια με λίγη σαντιγί ή παγωτά- κουνελάκια ώς εξής:
Πάρτε έτοιμα κυπελάκια γκοφρέτας για παγωτό, παγωτό χύμα της αρεσκείας σας, λίγα φρουί γλασέ, μπισκότα σαβαγιάρ ή λαγκ-ντε-σα (στα σούπερ-μάρκετ). Σερβίρετε μία μπάλα παγωτό σε κάθε κυπελάκι, βάλτε δύο μπισκότα για αυτάκια στο καθένα και δύο κομματάκια φρουί γλασέ για ματάκια.
http://greekcook.gr
Yλικά:για 12 παιδάκια
- 12 αβγά σφιχτά βρασμένα
- 12 ντοματίνια
- 4 φέτες ψωμί του τόστ
- 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 τριγωνικά τυράκια για διακόσμηση
- Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους.
- Κόβετε με μικρό, στρόγγυλο κουπ-πατ την κάθε φέτα ψωμιού σε τρεις κύκλους (συνολικά έχετε τώρα 12 κυκλάκια ψωμιού).
- Τα αλείφετε με μαγιονέζα και πάνω τους τοποθετείτε τα αβγά, αφού κόψετε λίγο τις άκρες τους για να μπορούν να σταθούν. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.
- Στο πάνω μέρος βάζετε τα μισά ντοματίνια (που παριστάνουν τις "ομπρέλες" των μανιταριών).
- Βάζετε σε κορνέ τα τυράκια και διακοσμείτε τα ντοματίνια με βουλίτσες τυριού (σαν τις βουλίτσες των μανιταριών).
Υλικά:(για 8 παιδάκια)
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- 3 ασπράδια αβγών
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας
- 1 1/2 φλυτζάνι κορν-φλέικς χοντροτριμμένα
- αλάτι
- βούτυρο για το άλειμμα
- Χτυπάτε σ'ένα μπώλ τα ασπράδια με το λάδι και τον ντοματοχυμό.
- Αλατίζετε τα μπουτάκια
- Τα βουτάτε στο μίγμα των ασπραδιών και μετά στα κορν-φλέικς.
- Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και τα ψήνετε για 20΄ σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου.
Για επιδόρπιο μπορείτε να έχετε φρουτοσαλάτα σε ατομικά μπωλάκια με λίγη σαντιγί ή παγωτά- κουνελάκια ώς εξής:
Πάρτε έτοιμα κυπελάκια γκοφρέτας για παγωτό, παγωτό χύμα της αρεσκείας σας, λίγα φρουί γλασέ, μπισκότα σαβαγιάρ ή λαγκ-ντε-σα (στα σούπερ-μάρκετ). Σερβίρετε μία μπάλα παγωτό σε κάθε κυπελάκι, βάλτε δύο μπισκότα για αυτάκια στο καθένα και δύο κομματάκια φρουί γλασέ για ματάκια.
http://greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου