Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
- Τοποθετούμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κρόκο των αυγών σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Όταν αρχίζουν τα εμφανίζονται φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα παγωτού και ύστερα στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ψύχεται.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ομοιόμορφη και αφράτη.
- Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες στο μείγμα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη. (Εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και τις σταγόνες).
- Προσέχουμε να καλύψουμε την φόρμα ώστε να μην κρυσταλώσει.
- Ανά 30' ανακατεύουμε το μείγμα για 3 ώρες και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες.
- 1 κούπα γάλα
- ½ κούπα ζάχαρη
- ¼ κ.τ.γ. αλάτι
- 3 κρόκους από αυγό χτυπημένους
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
- 450 γρ. φράουλες
- 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
- http://www.lovecooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου