Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Παγωτό Φράουλα

Παγωτό ΦράουλαΣυστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


  1. Τοποθετούμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κρόκο των αυγών σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  2. Όταν αρχίζουν τα εμφανίζονται φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα παγωτού και ύστερα στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ψύχεται.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ομοιόμορφη και αφράτη.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες στο μείγμα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη. (Εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε και τις σταγόνες).
  6. Προσέχουμε να καλύψουμε την φόρμα ώστε να μην κρυσταλώσει.
  7. Ανά 30' ανακατεύουμε το μείγμα για 3 ώρες και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες.
Διάρκεια: 40' προετοιμασία + 3-4 ώρες ψύξη

  • 1 κούπα γάλα
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ¼ κ.τ.γ. αλάτι
  • 3 κρόκους από αυγό χτυπημένους
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. φράουλες
  • 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  •  http://www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου