Υλικά:(για 8 χάμπουργκερς)
- 8 ψωμάκια στρογγυλά για χάμπουργκερ
- 8 ροδέλες ντομάτας
- 1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα
- 1/2 κουτ.σούπας μουστάρδα
- 1/2 κιλό κιμά (από γαλοπούλα αν βρείτε, αλλιώς ό,τι προτιμάτε)
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 μέτρια πατάτα τριμμένη
- 1/4 φλυτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπωλάκι τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.
- Κόβουμε οριζόντια κάθε ψωμάκι στη μέση (αν ήδη δεν είναι χωρισμένο από τη συσκευασία του) και αλείφουμε το μισό ψωμάκι με λίγο από το μίγμα μαγιονέζας.
- Τοποθετούμε το μπιφτέκι και από πάνω τη ροδέλα ντομάτας.
- Κλείνουμε με το "καπάκι" του ψωμιού.
- Σερβίρουμε ζεστά και αν προκειται για παιδιά, συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, πολύχρωμες πετσετούλες και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού.
- http://greekcook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου