Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.
- Σχηματίζουμε μια μικρή λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το γάλα και τη μαργαρίνη.
- Ρίχνουμε το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη.
- Πλάθουμε την ζύμη στο τραπέζι με λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ελαστική.
- Ύστερα την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για μισή ώρα.
- Όταν φουσκώσει την δουλεύουμε ξανά με τα χέρια και ύστερα την χωρίζουμε σε κομμάτια.
- Πλάθουμε ώστε να πάρουν το σχήμα από το κλασικό στρογγυλό ντόνατ.
- Αφού δώσουμε σχήμα, βάζουμε 1 κ.τ.γ μαρμελάδα στο κέντο και κλείνουμε με την ζύμη πιέζοντας ελαφρά.
- Αφού έχω δώσει το σχήμα που θέλω στο ντόνατ μου, βάζω ένα κομμάτι κουβερτούρα στο κέντρο και κλείνω και πάλι με ζύμη, πιέζοντας ελαφρώς.
- Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
- Προσθέτω μέσα τα ντόνατς κι όταν πάρουν χρώμα, τα αναποδογυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν και από την άλλη.
- Τα αφήνουμε μέσα σε μπολ ή πιατέλα με στρώσεις από απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.
- Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
- 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/4 κούπας γάλα
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
- 3 κ.τ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 αβγό
- μαρμελάδα
- ζάχαρη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου