Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μαρμελάδα πορτοκάλιΣυστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


  1. Πλένουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
  2. Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα.
  3. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 48 ώρες (το νερό έχει την ιδιότητα να ξεπικρίζει).
  4. Φροντίζουμε να τους αλλάξουμε νερό 2-3 φορές.
  5. Αφού περάσουν οι 48 ώρες, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τη φλούδα τους και τα αλέθουμε στο μούλτι.
  6. Για κάθε κούπα πολτού μετράμε μία με μιάμιση κούπα ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε τη μαρμελάδα).
  7. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
  8. Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι με πολύ νερό, βράζουμε λίγες φλούδες πορτοκαλιού για δέκα λεπτά απ' την ώρα που θ' αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
  9. Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  10. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια και τις ρίχνουμε στον πολτό που βράζει.
  11. Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ΄τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  12. Αφού ανοιχτεί τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου