Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
- Πλένουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
- Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα.
- Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 48 ώρες (το νερό έχει την ιδιότητα να ξεπικρίζει).
- Φροντίζουμε να τους αλλάξουμε νερό 2-3 φορές.
- Αφού περάσουν οι 48 ώρες, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τη φλούδα τους και τα αλέθουμε στο μούλτι.
- Για κάθε κούπα πολτού μετράμε μία με μιάμιση κούπα ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε τη μαρμελάδα).
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι με πολύ νερό, βράζουμε λίγες φλούδες πορτοκαλιού για δέκα λεπτά απ' την ώρα που θ' αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
- Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια και τις ρίχνουμε στον πολτό που βράζει.
- Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ΄τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Αφού ανοιχτεί τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου